Saturday, 31 December 2011

Alright!!

Salam!


Aizdean di sini!


Jepun sekarang di dalam cuti musim sejuk dan perayaan awal tahun mereka macam hari raya kita di Malaysia.


So, keadaan di Tokyo sekarang macam KL masa hari raya lah kot.. lol


tapi malangnya tak macam raya, lagu tahun baru tak ada laa pulak ... bayangkan kalau hari raya kita x da lagu raya..


.. tak ada Uji Rashid, arwah Saloma, arwah P Ramlee, arwah Sudirman, etc..


TIDAAAAAAAAK!!!!!! (//∇//)



tapi walau tak ada lagu tahun baru...



.... usah risau! (^ー^)ノ


Aizdean ada release terbaru pada awal tahun depan!!! lol


"Alright" akan di remix oleh DJ Mike-masa dan dimuatkan di dalam album terbaru beliau "Sweet Game"


terlampau banyak yang berlaku pada tahun ini tapi Aiz berharap bermula tahun depan semua akan menjadi lebih "Alright"! (^ー^)ノ


semua pun jangan nakal-nakal ok!!



Luv,
Aizdean

Sunday, 18 December 2011

Release terakhir untuk tahun ini

Assalamualaikum!
Aizdean di sinih!


dah beberapa hari balik ke Tokyo dan Alhamdulillah sumer berjalan lancar walaupun banyak benda yang perlu dibuat sepeninggalan ke eropah lalu..

terlampau banyak juga benda yang dipelajari dan insyaAllah harap akan dapat di aplikasikan pada masa hadapan.

untuk pengetahuan semua saya ada release terbaru untuk tahun ini!!
I had the previlage to cover for Boyz II Men 's "A Joyous Song"!!

boleh juga dimuat turun di link di bawah ini!
http://itunes.apple.com/jp/album/party-time-xmas/id472939500?l=en

*tapi mungkin untuk pasaran Jepun sahaja ... huhuhu (T_T)


Dalam pada masa yang sama, to all my friends celebrating christmas, this is especially for you guys!!

n i am looking forward to that HARI RAYA SONG you will be singing for me next year ok!!!!!! lol



Luv,
Aizdean

Monday, 24 October 2011

Demam

Salam!

Aizdean di sinih!

Just wanna express my gratitude for all the support n words of motivation...

really appreciate it!!

now the fever has subsided a little n i'm resting quite comfortably in Leuven, Belgium
p(^_^)q


will update u guys with new things soon n hope to see u soon!!


Luv,
Aizdean



BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Wednesday, 12 October 2011

Belgium radio!!

Slm!

Aiz will be in a radio session tomorrow 8:30pm Belgium time!!!^^v

Care to tune in guys!!

Details will be updated soon!

Luv,
Aizdean

Saturday, 24 September 2011

I'm in Belgium!

and off to France for the weekends!


saper nak ikut raise your hands!! (^O^)/


semalam ada satu event and i was honored untuk mempersembahkan sedikit nyanyian...


nama tempatnya Hangar 58 di Bokrijt, Belgium.




ada bunga api!



orang makan api pun ada!




i had a great time n theie were lots of people though!!


tapi unfortunately my gambar tak ada laaa pulak...orz


kena cari kawan cameraman kat sinih!


ada sesiapa nak offer services??( ̄▽ ̄)


oops, Paris now!


Luv,
Aizdean BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Thursday, 22 September 2011

Recharge, reflect, restart

Salam!!


Kelmarin dan semalam Jepun dilanda Taufan Roke yang dikatakan antara terbesar yang pernah dilanda rantau ini...


Aiz kembali dari Malaysia bersama taufan ini dan akan bertolak ke eropah sejurus setelah ianya reda pada pagi ini...


yalah, macam dalam cerita "Gone With The Wind" tuh, Aiz kira macan Rhett Butlerlah katakan! ( ̄▽ ̄)


Tapi saper nak jadi Scarlett O'Hara nyer???
ヽ( ̄д ̄;)ノ=3=3=3


Taufan pon taufan juga, tapi ianya tak akan menerbangkan memori2, semasa berada di Malaysia tempoh hari!


Izinkan Aiz untuk mengupload beberapa kepingan untuk dikongsi bersama...


The best of all, will not be other than this!!!


and with Genseiki!! Carrie n Ayum, nice meeting u guys!


I grew up with you, Kak Didi and it's a pleasure to have the chance meeting you in person!


and lots more!!!!


sesiapa nak tengok, google my facebook fanpage ok! it's all there!


Though it was a short trip but I was more than enough to be RECHARGEd and had time to REFLECT myself so that i can RESTART fresher!!!


Thank you sooooooo much to my family for understanding and Malaysian staffs and you the fans out there!!!


I was standing on an inward streched spring and now i'm ready for my leap!!


i'll do my best and hope to see you again very soon!


xoxo


Luv,
Aizdean


BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Wednesday, 31 August 2011

Double Punch!!!

Salam!


Selamat hari merdeka!


Di Jepun kalo ada dua perkara bertembung deper kata "double punch"..


sebab you get twice of the same pain sensation(^ー^)ノ


so as we get twice the festive sensation, we can refer this lembaran mulia as "double punch" p(^_^)q


Yeah! p(^_^)q




Luv,
Aizdean

Tuesday, 30 August 2011

Selamat Hari Raya!

Assalamualaikum!


firstly Aiz nak mengucapkan selamat hari raya!!


and minta maaf zahir n batin kpd semua yang mengenali diri ini (T ^ T)


actually, tahun nih dah genap 10tahun Aiz x beraya kat Malaysia...


or would i say 10tahun beraya kat Jepun(?)(´Д` )



ramai yang bertanya best ker beraya kat sinih??



well, i would answer back... best tak kalo beraya dalam kuliah ker... kejer ker....??(^◇^;)


... no offence though...(><;)


raya for Japan is just like everyday life, since as you would all understand that she is a non-muslim country..\(//∇//)\


so my raya breakfast would be something like this...

n my kuih raya would be something like this...


BUT i must say the best part is kalo dapat beraya kat embassy p(^_^)q


.... macam tahun lepas!!


so dah dapat wat record 10thn x beraya kat Malaysia nih saper nak kasi trophy??
ε=ε=ε=ε=ε=ε=┌(; ̄◇ ̄)┘


Eid Mubarak!!!


Luv,
Aizdean

Monday, 15 August 2011

Puasa

Salam!

how r u guys chillin??


puasa dah sampai setengah bulan but harap we will still have time to comprehend the riches of the month.


jangan sampai jadi macam ginih, ok!!



Ultraman pon naik beskal save energy...
ε=ε=ε=ε=ε=ε=┌(; ̄◇ ̄)┘




Luv,
Aizdean


BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Wednesday, 3 August 2011

Have you ever!

Salam!!


Have you guys ever seen the inside of the volcano?


Aiz had a chance to visit one of the world's biggest active volcano, Aso Mt. which is at the southern part of Japan.


Nak tgk ruper dier camner???


jeng! jeng! jeng!!


But don't worry, it won't bite you!! hahaha...


speaking of biting, camner dgn sumer org nyer puasa??


hopefully we can use this holy month as an opportunity to get us closer to The Creator.


I will be having a few gigs here and some more recordings and hope they don't interfere with anything....


but anyways, do you know Mekar Budaya??


they are a group of enthusiastic japanese people who dances tradisional "malaysian dance".


i emphasized " malaysian dance" because of the variety of ethnic dances that they do.


Apart from the main malay, chinese, indian community dances, they also do the Sabah and Sarawak tribal dances which i think is very rare for one troupe to do it even for us malaysians...


that is why i have my fullest respect to these ladies and gentlemen because they are not just unafraid to being different (hey, how many people wanna do other tradisional dances!??), they are also willing to give their all in what they are doing!!


i had a chance to be on stage with them a few days back and mind you, i'm the one being taught here! ( ̄▽ ̄)



i learned a lot and hope that we can have another collaboration in da future!!



that's all for today and selamat berposa to the muslims, and to the other guys, enjoy pasar ramadhan during the season!!! (^ー^)ノ



Luv,
Aizdean

Monday, 25 July 2011

Salam!!

Salam!


Apa khabar semua. Harap sumer sehat2 belaka... (^ー^)ノ


Aiz skang dah balik Tokyo but only for a few days..


This week ada new release n a few gigs... I will be featured by Ichi-Go so check it out ok!



Insya-Allah will definitely update u guys soon!!

This pic here thought u guys would like it...
it's was taken from a place called Nokogiryama in Chiba prefecture.



Luv,
Aizdean




BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Sunday, 12 June 2011

Dah sampai!!

Aizdean in da uk!!


tapi apsal x dapat reception?? \(//∇//)\

luv,
Aizdean BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Amsterdam!!

Slm!!

i'm in Amsterdam right now waiting for the flight to the UK...( ̄▽ ̄)


sedang menunggu-nunggu tuh tulih laaa sedikit postcard...





harap sampai bfore get back to Japan!!
\(//∇//)\


Luv,
Aizdean BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Monday, 6 June 2011

Aiz's day out...

Slmz!


demam pon baik, cuaca pon... mendung sket, tapi hari nih musti kluar untuk membunuh lalat!!
dapat satu di pekan Leuven!!^^v




















well, lepas tu, basuh baju sat, n pegi driving sekejap to the southern part of Belgium yang penuh dengan flora dan fauna..



















n then suddenly,"apa yang berkelip-kelip tuh?" , from afar the lights from the propellers of the windmills caught my eyes...




















saw lots of them in the Netherlands and France but going this close, was a first...


first impression, BIG!!!


n then again, suddenly.... "apa yang berterbangan di bawah kayangan itu??"


"PARACHUTEs!!!!!"




















apa lagik, jakun kampung ini pon melambai-lambai laa tangannya...


n you know what?????


they literally came down to greet!!!!!!


tara~~~~~~~!!



















should've made a video out of it though....( ̄▽ ̄)


aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~~
tangan terlambai berlebih-lebihan laa gamaknya...
ε=ε=ε=ε=ε=ε=┌(; ̄◇ ̄)┘



Luv,
Aizdean

Thursday, 2 June 2011

ader demam sket... hehe.. ^^;

Skang kat Mesia and Jepun sumer baru nak bangun tapi kat Belgium skang nih baru nak tidor...


Aiz was a little bit buzy going places and some work in the UK and France last week but i really learned a lot!!


however with a hectic schedule like that i literally caught myself a little cold.... apart from not getting out of the hotel for the weekend, nothing serious happened... ^^;


Anyways, esok i will be going to Germany for a few days and hopefully will also have some time to take some pics^^v


... not like the ones that are as lonely as the North Sea... like this... orz



A little preparation for tomorrow and will lonely get in bed.... miss you guys!!!!!!!!!!


Good night.... ooops... have a good day!!!( ̄▽ ̄;)


Luv,
Aizdean

Thursday, 19 May 2011

Elvis!

Elvis with a pie in da head ( ̄▽ ̄)


seriously, there's a street here in Ghent where we can just spray anything on da wall n not get caught!!!





now that's wat i call support for creativity!!

last but not least, kasut saya dah officially bertambah lobang...( ̄▽ ̄)



Luv,
Aizdean BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Friday, 13 May 2011

Sekejap agik!!

This is da stage for today!!




x sabornya!!

tapi kita panaskan badan dgn mkn kebab dolu!!
( ̄▽ ̄)


Luv,
Aizdean


BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Thursday, 12 May 2011

Jealous!!

Ok! saya jeles...

y?


sebab bebudak belajar bawak keter kat sinih guner BMW!!



xper, xper!


i am still voting for my Audi!!( ̄▽ ̄)


Luv,
Aizdean BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Wednesday, 11 May 2011

Gotta admit it

Yes, Aiz sudah insaf....


dolu biler orang citer kalo pegi europe biasanya yang tambah berat badan, x nak percaya...


tapi sekarang biler dah kener batang hidung sendiri baghulah nak percayo...huhuhu


mana x nyer, dengan lemaknya, dengan kuantitinya, dengan kebesaran satu2nya...


... waduh2, tuhan sahjalah yang tahu akan keperitan perut ku ini!!\(//∇//)\


tapikan, kalo nak cakaplaa kan, masakan Mesia gak da besh!!


ada satey ayam, ada satey daging, pastu ada satey perut dan banyak lagik!^^v


sejak biler kemaruk satey nih Aiz pon x taulah... tetiba jer terasa nak makan satey....


so, kener balik mesia laa sekejap singgah kat kedai Pak Tam nuh...


sapa nak join kener belanja!! hehehehe ( ̄▽ ̄)


pastukan, saper tau ibu pejabat FRISK kat Belgium!???


Luv yall,
Aizdean

Saturday, 7 May 2011

Exercise!!

Ok, dah bersiap sedia dah nak eksesaiz nih!!



tapi kasut saya berlobang ε=ε=ε=ε=ε=ε=┌(; ̄◇ ̄)┘






adoi! ( ̄▽ ̄)


Luv,
Aizdean BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop